Borbarátok Vendéglő, Borpince, Panzió - 9 klímás kétágyas szobával várjuk vendégeink! Saját parkolóval és játszótérrel rendelkezik

Köszöntünk a Borbarátok Vendéglő oldalán!

Bemutatkozásul fogadd el mesénket

Felépült a Borbarátok Panzió, bővült a vendéglő, kialakult a kerthelyiség...

A jó cimborák és a kiváló borok szövetségéből született a Borbarátok.1988-ban fektette le a Nagy család az ősi birtokon a Borbarátok alapkövét. A telket még Fata István dédnagyapánk vette, amikor Badacsonytomajra költözött. Hajdani olasz család utódaként ereiben és szellemében is örökölte a föld, a szőlő s a bor tiszteletét. Apánk elbeszélése szerint elég volt, ha csak ránézett az unokákra és mindenki tudta mi a dolga. Az emberek és a vendéglátás iránti szeretet pedig a dédnagyanyánktól kapott örökség.

1989-ben fogadtuk első vendégeinket a mai épület pincéjében megnyíló hangulatos vendéglőben. A borokról István apánk, a konyhai munkáról édesanyánk, a felszolgálásról Miklós gondoskodott. Ekkoriban István még az iskolapadot, Gergő pedig a játszóterek berendezését koptatta.

Az azóta eltelt időszakban sok minden történt. Felépült a Borbarátok Panzió, bővült a vendéglő, kialakult a kerthelyiség, fejlesztettük a borászatot, újjá varázsoltuk a badacsonyi Neptun Szállót, "bővítettük" a családot és 2011-ben megnyitottuk a Hotel Bonvino Wine & Spa létesítményt, ahol sikerült mind a gasztronómiát, mind a szobakiadást egy magasabb szintre emelni.
Igyekszünk vendéglátásunkat tökéletesíteni - aminek soha sincs vége - , egy jó munkaközösséget létrehozni és Badacsony jóhírét öregbíteni.

Hol volt, hol nem volt, kezdhetném a mesém, de a következő bíz igaz történés.

Történt egyszer Badacsonyban, közelebbről Tomajon, az 1900-as évek végén, hogy három jóbarát, Atika, Péter meg a Pista feladatot kaptak.

Egyiküknél pince épült borozónak, vendéglőnek és nevet kellett adni az új létesítménynek. Törték a fejüket, gondolkodtak, tanakodtak, de egyezségre sehogy sem jutottak. Már zúgott a fejük, kiszáradt a torkuk, így nékik gyors segítség kellett, mit szerencséjükre a pince hűvösében meg is leltek. Először a karcos Kéknyelű, majd a derűs Szürkebarát és az illatos Muskotály, végül a megbízható Olaszrizling jött segítségükre.

Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Közösségi oldalak