Borbarátok Vendéglő, Borpince, Panzió - 9 klímás kétágyas szobával várjuk vendégeink! Saját parkolóval és játszótérrel rendelkezik

Főzz és Nyerj

Készítsd el a lenti fogások bármelyikét. | Tölts fel kommentbe egy fotót az elkészült ételről. | Nyerj egy 10.000 Ft értékű vacsora utalványt!



A képeket április 16. éjfélig várjuk!

Klasszikus csirkepaprikás juhtúrós galuskával

Hozzávalók:

  • 1 kg csontos csirkemell
  • 2 db csirkecomb
  • 3 db tv paprika
  • 3 fej hagyma
  • 2 db paradicsom
  • 450 gramm tejföl
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • zlés szerint só
  • zlés szerint bors
  • 2 evőkanál libazsír

Elkészítés :

Először dolgozd fel az alapanyagot. A hagymát apró kockára vágd, a paradicsomot paprikát szintén, egy lábosban olvaszd meg a libazsírt, majd a hagymát dobd rá. Pirítsd le aranybarnára, utána szórj rá piros paprikát és keverd el, majd öntsd fel egy kevés vízzel, hogy ne égjen le a paprika. Ezt követően ízlés szerint mehet rá só, bors, a hús, a paradicsom, és a paprika.

Főzési idő: 40 perc

Mikor már puha a hús finoman vedd ki, majd a szaftot botmixer segítségével turmixold le. Utána tejfölből és lisztből készíts habarást, és hőkiegyenlítéssel sűrítsd be a szaftot, majd tedd vissza a húst. Főzd kb. 10 percig és kész is vagy.

Köret : Juhtúrós galuska

Hozzávalók :

  • 0,5 kg finomliszt
  • 4 tojás
  • zlés szerint só
  • 3 dl hideg víz
  • 20 dkg juhtúró

Elkészítés :

Fazekat háromnegyedig felöntve rakj fel vizet forralni, egy csipet sóval. Közben keverd ki a galuska tésztát, majd mikor forr már a víz kezd el szaggatni a tésztát. Ha feljött a galuska a víz tetejére akkor kész. Ezután szűrd le és öntsd le hideg vízzel. A kihűlt nokedli tésztát serpenyőben kevés zsiradékon a juhtúróval forgasd át.

TIPP: Ha szereted a kaprot , csinálj hozzá kapros tejfölt, tálaláskor díszítésként használd.

Jó étvágyat!

Szürkemarha gulyás (nem csak szürkemarhából készíthető)

Hozzávalók :

  • 50 dkg lábszár
  • 5 dkg füstölt mangalica szalonna
  • 2 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kis fej zeller
  • 40 dkg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg pirospaprika
  • 1 kávés kanál őrölt kömény
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés :

A szürkemarha lábszárat, a mangalica szalonnát, a paprikát, a paradicsomot, és a répát vágd nagyobb kockákra, a hagymát kis kockára. A zellert elég félbe is. Egy lábosba zsíron pirítsd meg a hagymát és a szalonnát, ezután rakd bele a húst, a paprikát, a paradicsomot, és a fokhagymát. Pirítsd zsírjára, majd szórd meg pirospaprikával utána öntsd fel vízzel. Sózd, borsozd, köményezd. Ezt követően folyamatos folyadék pótlással főzd félpuhára. Add hozzá a zöldségeket és fedő alatt rövid ideig párold, aztán 1,5 liter vízzel forrald fel és lassú lángon főzd tovább.

TIPP: Egy kis csipetkével tartalmasabbá lehet tenni a levest. Ehhez nem kell más, mint 1 tojás és annyi liszt, amennyit felvesz. Készíts gyúrható tésztát, majd csipkedd bele a forrásba lévő levesbe. 1-2 percet főzés és kész is.

Jó étvágyat!

Túrós csusza mangalica szalonnával

Hozzávalók :

  • 30 dkg lebbencs tészta
  • 25 dkg túró
  • 4 dl tejföl
  • 15 dkg mangalica szalonna

Elkészítés:

A tésztát bő lobogó sós vízben főzd ki. A szalonnát apró kockára vágd, majd egy serpenyőben pirítsd le. Amikor a tészta megfőtt hűtsd le hideg vízzel, majd forgasd össze a túróval és szalonnával. Tálalásnál tejföllel locsold meg ízlés szerint.

TIPP: A kifőtt tésztát tovább piríthatod egy serpenyőben ropogósra.

Jó étvágyat!

Most te jössz!

Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Legújabb fotóalbumok
Vendéglő, Borpince, Panzió
54 kép
Vendéglő, Borpince, Panzió
46 kép
Események, rendezvények
53 kép , 2019. január 1.
Események, rendezvények
3 kép , 2017. április 15.
Események, rendezvények
10 kép , 2016. május 28.
Közösségi oldalak